top of page
LITE HISTORIA

OM LASSE I PARKEN

Under 1700-talet låg det i som nu heter Pålsundsparken, ett flertal torp som beboddes av drängar  och arbetare. En av dessa var tegeldrängen Petter Ek som bodde med sin familj på övervåningen i det torp som nu innefattas av husets kök och serveringsrum.

 

Här drevs även krog på undervåningen redan 1740. Under 1800-talet revs flera av de gamla torpen, men två av dem byggdes ihop till en länga som användes som bostad ända in på 1900-talet.

Här har även varit traditionellt ölkafé till någon gång in på 50-talet. Då kallades det i mannamun för ”Taggen”, vilket kom sig av att ölgubbarna, då de hade speciella ärenden, ibland stack sig på de många rosenbuskarna som växte kring huset.

 

Huset fungerade även under en period som dagis, fritids och parklek, men det kom på 80-talet att stå tomt under flera år, ända tills Lars Helgö en dag fick upp ögonen för stället. 1987 tog Lasse över, rustade upp det nedgångna huset och startade kafé. Så föddes Lasse i Parken och det blev snabbt ett favoritställe för många. 2005 tog nuvarande ägarna över och fortsätter att driva stället familjärt med omsorg för platsen och den K-märkta huset. 

bottom of page