KVÄLLSMENY SERVERAS 17.00 - 21.00

 

 

SMÅRÄTTER OCH SALLADER

 

RÅRAKA MED VÄNERN LÖJROM, GRÄDDFIL, RÖDLÖK & CITRON 245

GÅR ATT FÅ VEGANSK MED TÅNGCAVIAR, HAVREFRAICHE, AVOKADO

BURRATA MED TOMAT, BASILIKA, SURDEGSBRÖD 175

VEGETARISK

 

TOAST SKAGEN TOPPAD MED VÄNERN LÖJROM 225  

 

BOOKMAKER TOAST BIFF, PEPPARRROT, DIJON, ÄGGULA, TOMATSALLAD 215

 

CAESARSALLAD MED MAJSKYCKLING, BACON, PARMESAN, KRUTONGER 215

 

RÄKSALLAD MED AVOKADO, ÄGG, SPARRIS, ÖRTDRESSING 245

 

 

VARMRÄTTER

 

BOUILLABAISE MED DAGENS FISK, RÄKOR, BLÅMUSSLOR, RÖDRÄKA, AIOLI, SURDEGSBRÖD 275,-

 

HALSTRAD RÖDING MED VITVINSSÅS, SPARRIS, LÖJROM, FÄRSKPOTATIS 295

 

WALLENBERGARE MED ÄRTOT, RÅRÖRDA LINGON, POTATISPURÉ, SKIRAT SMÖR 235

 

ENTRECÔTE MED VITLÖKSSMÖR, RÖDVINSSÅS, POMMES, TOMATSALLAD 365

 

ARANCINI FRITERADE RISOTTOBOLLAR MED KARL-JOHAN, TOMATSÅS, PARMESAN,

FRIITERAD KAPRIS 225,-

VEGETARISK

 

BAKAD SPETSKÅL MED BLOMKÅLSPURÉ, TOMAT, PUYLINSER, SVAMP, HARICOTS VERTS, PARMESAN, ÖRTDRESSING 225,-

VEGETARISKGÅR ATT FÅ VEGANSK

 

 

KVÄLLENS HUSMAN FRÅN 195

 

 

EFTERRÄTTER

 

VIT CHOKLADMOUSSE MED RABARBERCURD, MANDEL, MARÄNG 125

 

BLÅBÄRSPAJ MED VANILJSÅS 125

 

CHOKLADTÅRTA MED VISPGRÄDDE OCH FÄRSKA BÄR 125

 

 

MENU IN ENGLISH

SERVED MONDAY - SATURDAY 17.00 - 21.00

 

SMALLER DISHES AND SALADS

 

HASH BROWN WITH SWEDISH CAVIAR, SOUR CREAM, RED ONION, LEMON 245

 

"SKAGENRÖRA" SHRIMPS WITH MAYONAISE, DILL, SWEDISH CAVIAR AND TOAST 225

 

BURRATA WITH TOMATOSALLAD AND GRILLED SOURDOUG BREAD 175

 

BOOKMAKER TOAST WITH BEEF, DIJONMUSTARD, HORSERADISH, EGG YOLK, TOMATOSALAD 215

 

SHRIMPSALAD WITH AVOCADO, EGG, ASPARAGUS, AND A CREAMY HERB DRESSING 245

 

CAESARSALAD WITH CHICKEN, BACON, PARMESAN, CRUTONS 215

 

MAIN COURSES

 

BOUILLABAISSE WITH FISH OF THE DAY, SHRIMPS, MUSSELS, AIOLI, SOURDOUG BREAD 275

 

SEARED CHAR WITH WHITE WINE SAUCE, ASPARAGUS, SWEDISH CAVIAR, POTATOES 295

  

"WALLENBERGARE" VEAL PATTIES WITH GREEN PEAS, LINGONBERRIES, POTATO PUREE AND BUTTER 235

 

ENTRECÔTE WITH GARLIC BUTTER, RED WINE SAUCE, FRENCH FRIES ANF TOMATOSALAD 365

BAKED CABBAGE WITH CAULIFLOWER PUREE, TOMATO, LENTILS, MUSHROOMS, PARMESAN AND A CREAMY HERB DRESSING 225

 

ARANCINI WITH PORCINI, TOMATOSAUCE, PARMESAN , DEEP FRIED CAPERS 225

 

 

DISH OF THE EVENING

 

1-3 DISHES FROM 195

 

 

DESSERTS

 

BLUEBERRY PIE WITH VANILLA CREAM 125

 

CHOCOLATECAKE WITH WIPPED CREAM AND FRESH BERRIES 125

 

WHITE CHOCOLATEMOUSSE WITH RHUBARB, ALMOND, MERINGUE 125